top of page

HANGGLIDERKURS

Bergen hang- og paraglidingklubb holder ikke hanggliderkurs lenger. De siste årene har det vært organisert kurs i hanggliding i regi av Norges Luftsportsforbund og Oslo Omegn Hangglider Klubb.

Mer info

I 2014 holdt Oslo Omegn og Hanggliderklubb ett kurs på Starmoen flyplass ved Elverum, Kurset hadde varighet på 8 dager fra 27.juli til 3.august, koster 14 500,-. Prisen inkluderer også overnatting. For informasjon og påmelding følg med hos Oslo Omegn og Hanggliderklubb, http://oohgk.no/kurs/.

En hangglider er litt vanskeligere å transportere enn en paraglider, men til gjengjeld er flyegenskapene mye bedre. Hangglidere har høyere glidetall og større flyfart enn paraglidere. Du ligger under vingen og har full oversikt over omgivelsen rundt deg. Det gir en fantastisk flyfølelse! I Bergen er det for tiden umulig å transportere hanggliderutstyret opp med Ulriksbanen, men i Arna har klubben en egen transportheis opp til Skåldalsnipa, også kalt Nipa. Den blir flittig brukt, og her er det også en god rampe å løpe ut fra. Vi er flere aktive hanggliderpiloter i klubben. Ta kontakt med Kjetil, eller Kjell for en flyprat.

 

Kjell Keogh: 48041059, Kjetil Færøy: 99 504876

bottom of page